Tågluff 2018 - Dag 2: Prag


 
Jag vaknade vid sju (efter en relativt somnlös natt då de har en nattklubb/bar precis under) och bestämde mig för att gå ut direkt och hitta något ställe att äta frukost på.
 
 
Efter en timmes letande, och lite promenad längs vattnet, hittade jag Café Louvre som var öppet. Beställde in allt detta för 75 svenska kronor.
 
 
Begav mig ut igen och hittade "Det dansande huset". 
 
 
Över floden och besteg Petrinkullen. Den består av massa olika trädgårdar och här är rosträdgården högst upp.
 
 
Jag passade även på att äta trdelník på väg tillbaka till vandrarhemmet för en eftermiddagstupplur.
 
 
Begav mig ut igen och åt middag på något fancy ställe. Tog en öl och åt svíčková och satt och ritade ett tag.
 
 
Efter 26 tusen steg så bestämde jag mig för att spendera kvällen inne på rummet, läsande en bok.
 

Tågluff 2018 - Dag 1


 
I januari i år bestämde jag mig för att jag ville åka ut och tågluffa, helt själv. Då började planeringen och jag bokade tågpass, flygresor och bokade boende på ställen jag ville besöka. När tiden för avresa började närma sig köpte jag en tågluffarväska och ett par bra skor och den 29 maj var det dags att börja mitt sjuttondagars äventyr.
 
 
På eftermiddagen den 29 maj tog jag tåget ner till Köpenhamns flygplats. Jag kom fram lite efter 17 och satte mig och väntade på mitt flyg till Prag. Det skulle gå vid 19:50, men vid 20:00 hade fortfarande ingen gateinformation getts så efter ett besök hos en hjälpdisk fick jag en matcheck och beskedet att flyget skulle landa i Köpenhamn efter nio, och lyfta vid tio. 
 
 
Vi landade i Prag 23:50 och jag fick ta nattbuss och språvagn till vandrarhemmet. En flygvärdinna höll mig sällskap och hjälpte mig en bit på vägen och vid 02 somnade jag, utmattad, i min säng.