Lins- och tomatsoppa


Idag gjorde jag hemmagjord linssoppa från scratch. Och den är riktigt god, riktigt riktigt god! Det kanske inte riktigt blev soppa, mer som soppgryta. Men det spelar ingen roll. Nyttigt och gott och den räcker i flera dagar. Ibland lagar jag väldigt enkla maträtter, men ibland blir det lite mer avancerade. Jag tänkte därför, lite då och då, lägga upp recepten. Den här soppan funkar utmärkt för studenter. Enkelt och billigt.
 
Ingredienser:
4 dl linser
400 g krossade tomater
1 stor riven morot (ca 2 dl)
3/4 av en purjolök
4 dl vatten
1 tsk hackad färsk ingefära
2 krm kanel
Salt, peppar och paprikakrydda efter smak.
 
Börja med att hacka en halv purjolök och fräs upp i en kastrull med rikligt av olja. Riv moroten och fräs med löken i ca 1 minut. Häll i krossade tomater och låt det bli varm. Tillsätt alla kryddor, även ingefäran och vatten. Låt koka under lock på svag värme i 15 minuter. Smaka av om det behövs mer kryddning. Tillsätt sedan linserna och låt koka under lock i 20 minuter. Smaka av lite då och då för att få den perfekta konsistensen på linserna. Vill ni ha tuggmotstånd så låt soppan koka kortare tid, mindre tuggmotstånd låt den koka längre. Vill ni att det ska likna mer soppa, tillsätt mer vatten och låt koka ytterligare ett par minuter.

Clementines


 
Fortfarande sjuk, men mår bättre. Så idag gick jag och handlade lite gott. Kom bland annat hem med denna låda med clementiner. Hoppas de är goda. Men nu slipper jag i alla fall gå utanför huset på ett par dagar. Köpte även en supergod juice. Apelsin och hallon från Tropicana. Den ska jag köpa igen, även fast den var dyr. Jag har fått för mig att vattnet här gör mig sjuk (vilken kanske är sant, är ingen vetenskapsman) så jag kom även hem med en stor flaska vatten. Upp till bevis om det gör någon skillnad (förutom att det smakar bättre).
 
När jag blir frisk ska jag ta tag i träningen på riktigt. Det är lite för kallt för mig att träna ute egentligen, men äsch. Det är faktiskt mellan 5-10 grader om dagarna. Dock måste jag förbi en sportaffär och köpa en jacka först. Blir lite kallt att springa med linne.