Tågluff 2018 - Dag 4:2 : Budapest


 
När jag nästan tagit slut på allt vatten och hettan blev outhärlig stannade jag på en restuarang och tog en lemonad. Att sitta i skuggan och dricka något iskallt var vid det tillfället himmelskt.
 
 
Jag satt inte kvar där för länge utan gick över bron igen och köpte lite mat i en affär innan jag gick över bron igen och besteg Gellértberget upp till Citadella där jag satt och hade min lunch med den här utsikten ↓ .
 
 
Efter ett besök hemma på vandrarhemmet, där jag vilade i några timmar tills jag blev hungrig, bestämde jag mig för att gå ut och leta efter något ungerskt att äta. Gick förbi ett torg med Sankt Stefanbasilikan.
 
 
Till middag hittade jag en mysig restaurang och beställde in goulashsoppa och lemonad igen (alltså lemonad i Budapest är SÅ gott!). Jag satt där ett tag och åt och ritade.
 
 
Efter maten vandrade jag runt i stan lite. Temperaturen hade gått ner lite vilket var skönt.
 
 
Det avslutar dag två i Budapest och den fjärde dagen på tågluffen.

Årets första svenska dopp


 
Efter några dagar sjukdom, efter en månads trötthet efter min tågluff, så cyklade jag och mamma idag först till Ösbysjön och badade och sen till Edsviken. 31 grader i luften och 25 grader i vattnet betydde att jag knappt ville gå upp. En så härlig dag även fast jag fortfarande är slutkörd.

Tågluff 2018 - Dag 4:1 : Budapest


 
Efter en natt där jag äntligen fått sova ut ordentligt så vaknade jag vid sju och begav mig ut vid åtta. Jag blev tilldelad en säng i afrikarummet, vilket var supermysigt.
 
 
Efter jag fixat och klätt på mig begav jag mig till Starbucks inte så långt ifrån vandrarhemmet och åt frukost. En laxbeigel och en islatte. 
 
 
Efter frukosten promenerade jag ner till Margret Bridge för att besöka Margret Island och sen bege mig till andra sidan floden.
 
 
Ute på Margret Island hade de underlättat för människor som vill träna. Ett löpband gick längs kanten runt hela ön och det fanns utegym på sina ställen. På ön fanns det även zoo, badhus och massa fina trädgårdar och jag har aldrig sett så många trädgårdsmästare på en och samma yta. Jag gick runt där lite och surplade på min islatte men ön var så stor så jag gick bara till hälften innan jag vände om.
 
 
Parlamentbyggnaden från andra sidan vattnet.
 
 
Mitt på dagen efter en lång promenad längs vattnet gick jag upp till Budaslottet och tittade på utsikten. Jag gick runt lite och har det varit lite behagligare temperatur och jag haft mer vatten med mig hade jag nog tittat runt lite mer för det såg fint ut.
 
 
Utsikten bort mot the Citadella var mäktig.