Vecka 28


Veckan jag förfarat över (men konstigt nog också sett fram emot) är kommen. Såhär kommer den se ut:
 
Måndag: Repetition av matten och ta det lugnt. Gymma på kvällen.
Tisdag: Fyra timmar lång examinationsuppgift som jag gör hemma och nationellt prov på lokal 13:00.
Onsdag: Gymma på morgonen, ledig, träffa Matilda, shoppa.
Torsdag: Examinationsuppgift två, en timme lång. Inlämning av båda examinationsuppgifterna.
Fredag: Slutprov på lokal, 13:00.
 
Sen är jag nästan klar. Veckan efter har jag ett betygssamtal med min lärare genom skype. Då ska jag också ha ett informellt muntligt prov.
 
Så vi ses när jag är klar!

Midsommarafton 2015


 
Midsommarafton började med att vi skulle hissa flaggan. Men först var vi tvugna att sätta i en ny lina och tvätta stången. Det gick bra och vi var de enda av grannarna med hissad flagga.
 
 
Jag och mamma gick sedan och plockade blommor längs vägen som vi skulle ha till krans och buketter.
 
 
Jag satte igång och gjorde en riktigt fin krans om man får säga det själv. En riktig midsommarkrans. Vädret bjöd på uppehåll så kunde sitta ute och göra det.
 
 
Pappa bestämde sig för att bada i det iskalla vattnet, så hela familjen följde med och titta på.
 
 
Väl hemma igen tog vi alla varsin drink och hängde lite ute för att sedan gå in och göra i ordning middagen.
 
 
Dukat bord och allt man bör ha på matbordet. 
 
 
Efter både middag och efterrätt som bestod av den obligatoriska jordgubbstårtan för resten av familjen och jordgubbar och glass för mig åkte killarna iväg för att fiska. De kom hem med en fisk som Patrik lyckats få upp.

Morfars födelsedag


Efter jobbet i torsdags cyklade jag hem, duschade och åkte sedan med familjen till stugan i Dalarna. Väl framme var morfar redan där och vi korkade upp en flaska prosecco med lite chips som tillbehör och firade morfars födelsedag och att Alex klarade uppkörningen samma eftermiddag.
 
 
Efter det initiala firandet fortsatte vi med middag. Det svenskaste av allt svenskt: tacos. Introducerade mina favoritcider till Alex och han älskade min favorit han med.
 
 
Efter middagen blev det tårta. Cheescake med svenska jordgubbar. Pappa introducerade ett matteproblem till morfar som Patrik löst snabbt dagen innan. Har med schack och dominobrickor att göra.
 
 
Efter maten tog vi en promenad ner till vattnet där det stod några och fiskade. Vi såg dem dra upp fisk efter fisk under den korta tiden vi stod där.