Arbetsskador
Nu är jobbet slut och jag tänkte avsluta det med en lista på arbetsskador en får. Och med arbetsskador menar jag inte brutna ben eller upprivna händer, utan vanor och ovanor en kommit in i, i och med att en jobbar på det jobbet en gör. Vilket är som badvakt på ett utomhusbad:
 
Från när vi hade personalfest häromdagen och några spelade vattenpolo. 
 
En kan inte vara på stranden eller i en pool utan att hålla koll på att ingen drunknar (gäller både de en känner och främlingar).
 
En kan inte vara otrevlig mot kunderna. Efter att ha tvingat sig själv till att le och prata vänligt med gästerna hela tiden går det svårt att vänja av sig med det. Dock gäller det bara kunder. Det går inte att vara otrevlig även om jag vill!
 
En har börjat dricka grönt te. Vilket är en riktigt bra vana faktiskt.
 
En går aldrig till ett ställe precis innan de stänger för det är så sjukt jobbigt med eftersläntare som aldrig lämnar ens arbetsplats, även efter stängning.
 
En visar mycket mer hänsyn till personer som jobbar inom serviceyrken. 
 
En har skapat ett starkt ogillande mot barn i grupp, barn som skrattar, barn som skriker och barn som skvätter vatten på en. Dock är det bara synd om barn som är ledsna, hur kan en ogilla dem?
 
En har lärt sig hur hemska föräldrar kan vara. Mot en själv, eller mot sina barn. Det värsta måste ändå vara när föräldern är trevlig och artig mot personalen men skäller ut sitt barn.
 
En pratar alldeles för mycket om pooler, klor, syra, smuts, hår och vattenlås. Även till folk som inte ens jobbar med sådant.
 
En har utvecklat ett anti mot att ha en egen pool.
 
En har blivit en hejare på att smörja in sig med solkräm för att slippa den vackra bonde- och shortsbrännan som annars är en vanligt look i slutet av sommaren på jobbet.
 
En tycker inte längre om att bada i pool. Vet ni hur äckligt det faktist är? Tänkte väl inte det, bäst att ni inte vet det heller. Våra pooler är rätt bra, men många andra har inte bra reningssystem vilket resulterar i en högre konsumtion av klor och är inte det bästa man kan få i sig (kolla, nu snackar jag om klor igen).
 
En tycker inte hår, slem, insekter, skräp, matrester osv är äckligt längre. Det märks knappt av. Dock är varken kiss på bastuagrigatet eller bajs i poolen en höjdare.
 
En är inte rädd för getningar, bin eller humlor längre. De är bara jobbiga när de är ivägen då en lätt kan döda dem om de inte flyttar på sig.
 
En hatar simmärken. Guds straff till badvakter.
 
En älskar regninga dagar och en vill att hela sommaren ska vara en enda lång storm med åska, regn och blåst. Fast det får gärna vara tjugo grader ändå för en vill som badvakt inte frysa.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress